Hoe maak je een custom strategie?

Gunbot kent een aantal standaard strategieën waar je uit kan kiezen om te traden, om een overzicht hiervan te bekijken klik je hier. Elke strategie heeft zo zijn eigen kwaliteiten en sommige zijn beter geschikt voor een bepaalde markt als andere. Het is ook mogelijk om deze strategieën te combineren en zo een verschillende strategie te gebruiken om aan te kopen als voor het verkopen. Het is niet moeilijk, we leggen het je graag uit.

 

1. Ga naar de strategie instellingen: Settings > Strategy configurator

2. Kies een naam: Dit is de naam voor jouw eigen strategie, vul hem in bij Nickname

3. Selecteer aankoop strategie: Kies bij ‘Buy Method’ de strategie die je wil gebruiken voor het aankopen.

4. Selecteer een verkoop strategie: Kies bij ‘Sell Method’ de strategie die je wilt gebruiken bij het verkopen.

5. Voeg jouw custom strategie toe: Je bent nu klaar voor gebruikt, klik op ‘Create’ om jouw strategie toe te voegen.

Custom strategie gebruiken

Nadat je een strategie hebt gemaakt wil je deze natuurlijk gebruiken, dit op de manier zoals je al gewend was om te doen. Bij Settings > pairs voeg je het pair toe waarop je jouw strategie wilt toepassen. Mocht de door jou aangemaakte strategie niet verschijnen in het drop-down menu, refresh de pagina dan even en dan zal hij alsnog verschijnen.

Je kan later ook aanpassingen maken in jou custom strategie, zo kan je bijvoorbeeld voor een andere aankoop strategie kiezen. Ga dan naar Settings > Strategy configurator en klik op het ‘Buy’ tabbblad. Hier kan je bij ‘Buy method’ een andere strategie invoeren. Hetzelfde geld uiteraard voor aanpassingen in de verkoop strategie.