Double-up

Deze instellingen zijn voor ‘averaging down’ (de gemiddelde koop prijs verlagen) met Double Up. De bot zal automatisch bijkopen als de prijs zakt. Hiermee verlaag je de gemiddelde aankoop prijs van je bag zodat je eerder me winst kan verkopen.

Parameter Standaard waarde Omschrijving
DOUBLE_UP Afhankelijk van strategie Waarde: true of false. Als je true invult dan zal DOUBLE_UP proberen om je bags te verkopen door de ‘average down’ methode. Dit betekend dat Gunbot steeds meer van de bag munt koopt tijdens het zakken om zo de gemiddelde koop prijs te verlagen. Deze strategie kan VEEL van jou basismunt (vaak Bitcoin) gebruiken dus zorg dat je hier voldoende van hebt. DOUBLE_UP werkt bij elke strategie. 
DU_METHOD Afhankelijk van strategie Waarde: HIGHBB of RSI. Hiermee stel je in welke trigger DOUBLE_UP moet gebruiken om te starten. Als je HIGHBB gebruikt dan gaat Gunbot beginnen met kopen zodra de bovenste bollinger band onder de laatste koopprijs daalt. En daarna koopt Gunbot weer als de bovenste bollingerband onder de laatste koopprijs ten tevens de gemiddelde koopprijs zakt, en dit blijft zo doorgaan totdat de prijs weer stijgt. Dit wordt ook ingesteld bij DU_BUYDOWN. Als je RSI instelt dan wordt er pas gekocht als RSI_BUY_LEVEL is bereikt EN de prijs onder de laatste koopprijs is zoals ingestelt bij DU_BUYDOWN
DOUBLE_UP_CAP Afhankelijk van strategie Waarde: numeriek – een ratio. Hiermee stel je de ratio in waarmee Gunbot met ‘average down’ gaat werken. De ratio is van toepassing op de eerste aankoop van Gunbot voor de munt. Voorbeeld: een ratio van 1, Gunbot heeft 10LTC gekocht als eerste aankoop. De eerste average down is dan een aankoop van 20LTC, de tweede van 40LTC etc. etc. Een ratio van 0.5: eerste aankoop 10LTC, tweede 5LTC, derde 7.5LTC etc etc. Het wordt aangeraden om een hoge ratio in te stellen zodat je ook daadwerkelijk de gemiddelde aankoop prijs flink verlaagt om zo snel met winst te kunnen verkopen.
DU_CAP_COUNT Afhankelijk van strategie Waarde: numeriek – een getal. Hiermee stel je een limiet in voor het aantal Double Up aankopen. Standaard is 1, hiermee kan Gunbot slechs 1 keer een Double Up aankoop doen voordat de bot gaat proberen te verkopen. Hoe hoger dit getal, hoe vaker de bot kan kopen en hoe eerder je weer met winst kan verkopen.
DU_BUYDOWN Afhankelijk van strategie Waarde: numeriek – een range tussen 0 en 100 – een percentage. Hier voer je een minimale prijs daling in ten opzichte van de laatste koop prijs voordat Double Up weer kan kopen.
RSI_DU_BUY Afhankelijk van strategie Waarde: numeriek: een range tussen 0 en 100 – Hier voer je in welk level RSI gebruikt wordt voor kopen wanneer je bij DU_METHOD de RSI method gebruikt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: