Exchange informatie

Hier vul je de API en Secret in van de exchanges waar je op wilt traden, de exchanges die je niet gebruikt hoef je niet te verwijderen. Als je een andere API wilt gebruiken voor traden als degene die je oorspronkelijk hebt geregistreerd bji ons dan kan dat. Je kan gewoon een nieuw aangemaakte API en Secret invoeren zonder met ons contact op te nemen. Zorg wel dat je de API waarmee je oorspronkelijk hebt geregisteerd (en waar je licentie aan gekoppeld is) NOOIT verwijderd van je exchange account.

JIJ BENT VERANTWOORDELJIK VOOR JE EIGEN API GEGEVENS. VERLIES JE MASTER KEY NOOIT WANT JE LICENTIE IS HIERAAN GEKOPPELD.

Bewaar je master key en secret op een veilige manier, zorg ervoro dat je nooit je 2FA deactiveerd op je exchange want dan zullen je API’s verdwijnen en daarmee ook je licentie!

De volgende opties zijn voor elke exchange. Vul alleen de exchanges in die je daadwerkelijk gebruikt en waar je een licentie voor hebt. Zorg dat alle API permissies zijn ingesteld behalve withdrawel.

Parameter Standaard waarde Omschrijving
masterkey YOURMASTERAPIKEY De exchange API waar jou licentie aan is gelinkt. Deze API wordt gebruikt om jou licentie te controleren bij de Gunbot licentie server. Deze API hoeft niet perse gebruikt te worden voor het traden.
mastersecret YOURMASTERSECRETKEY De secret bijbehorend bij YOURMASTERAPIKEY
key YOURAPIKEY De echange API die je wilt gebruiken voor het traden met Gunbot. Deze moet uiteraard op hetzelfde exchange account staan als de masterkey. Je mag hier ook opnieuw de masterkey invoeren.
secret YOURSECRETKEY De secret bijbehorend bij YOURAPIKEY
clientId YOURCLIENTID Voer hiet jou klant ID in van CEX.
passphrase YOURPASSPHRASE Stel je GDAX API wachtwoord in, alleen relevant voor GDAX dus!
delay 1 Waarde: numeriek – een vermenigvuldiger die wordt gebruikt in de formule voor de bot delay. Deze is per exchange in te voeren. De bot vertraagd de verwerking van een nieuw pair voor een willekeurige hoeveelheid milliseconden. Dit is voor wanneer Poloniex klaagt over te veel verzonden API 

Pairs instellingen

Hier vul je in welke pairs je wilt gebruiken, op welke exchange en met welke strategie. Ook kan je per pair een override instellen. Je moet de voorbeeld pairs uit de config.js verwijderen als je niet van plan bent om die te gebruiken. De pairs moet je altijd in HOOFDLETTERS invullen.

De ingestelde basis munt is degene die je wilt verzamelen. Je gebruikt deze munt op een andere te kopen en later met winst weer te verkopen voor meer van jou basis munt. Gunbot verkoop altijd ALLE balans die beschikbaar is voor de te verkopen munt en koop alleen voor de hoeveelheid basis munt die je hebt ingesteld bij TRADING_LIMIT.

Gunbot normaliseerd alle pairs op de exchanges. Zo word Bitcoin op de meeste exchanges aangeduid als BTC maar op bijvoorbeeld Kraken word Bitcoin XBT genoemd. Vul ook voor kraken gewoon BTC in dus, Gunbot houd hier zelf rekening mee.

BASISMUNT-MARKTMUNT

Alle pairs met BTC als basismunt moeten zo worden ingevoerd:

BTC-ETH, BTC-OK, BTC-XLM

Alle pairs met USDT als basismunt moeten zo worden ingevoerd:

USDT-BTC, USDT-ETH, USDT-XMR

Enkele munten op Bitfinex moeten worden aangeduid met hun API naam, zie hier onder:

IOTA = IOT

DASH = DSH

QTUM = QTM

DATA = DAT

QASH = QSH

Waarschuwing: Zorg dat je nooit tegelijk trade op pairs die elkaar in de weg zitten op hetzelfde account. Voorbeeld: nooit tegelijk BTC-ETH en ETH-LTC tegelijk handelen op hetzelfde account. Dit is geen gebrek aan Gunbot maar een limitatie van de exchange wallet. Dit komt doordat je op je exchange slechts 1 wallet adres per munt hebt waardoor conflicterende pairs de wallet kunnen leegtrekken. Dus als je BTC-ETH en ETH-LTC gebruikt en BTC-ETH verkoop als je ETH dan zal je dus geen balans meer hebben om XMR te traden.

Om een pair te configureren met de bollingerband als strategie en een override met MIN_VOLUME_TO_SELL ingesteld op de bollingerband strategie voer je onderstaande zin in in het config.js (niet nodig als je de GUI gebruikt)

"BTC-DASH": { "strategy": "bb", "override": {"MIN_VOLUME_TO_SELL": 0.01}}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: