Gunbot V10 installatie instructies

Welkom bij een nieuwe blog van Gunbot.nl, in deze blog  laten we jullie zien hoe je Gunbot kan installeren, de bot instelt, een API aanmaakt en toevoegd en de pairs waarop je wilt traden toevoegd. Allereerst zul je de software moeten downloaden

Gunbot downloaden en installeren

Om Gunbot te downloaden klik je op deze link, Klik op de download link van je besturingssysteem. Linux, mac of windows. Nu download je automatisch de nieuwste versie van Gunbot. 

Nu we de software hebben gedownload moeten we het bestand uitpakken. Maak een nieuwe map aan op je bureaublad en noem deze Gunbot. Versleep de bestanden naar de nieuwe map.  Open hierna het bestand gunthy.exe om Gunbot te starten, als Windows defender een waarschuwing geeft dan moet je op ‘toch uitvoeren’ klikken. Nu verschijnt er een zwart scherm, hieraan kan je zien dat Gunbot draait. Je ziet ook een URL staan in het zwarte scherm: Localhost:5000. Open je browser en typ de URL in de adresbalk. Nu kom je op de grafische interface van Gunbot. Allereest moeten we nu een api key instellen, dit vind je onder settings -> exchanges aan de linker kant. Hier vind je het venster waar je je api keys kunt instellen.

Een api key is een ‘sleutel’ waarmee software met elkaar kan praten. Door de API keys van je exchange bij Gunbot in te voeren zorg je ervoor dat Gunbot met de exchange kan ‘praten’. Met andere woorden: Gunbot heeft de sleutel om op jouw exchange-account orders te plaatsen en de informatie te lezen.

Licentie kopen

Open onze website: www.gunbot.nl om een licentie te kopen. Bijvoorbeeld de standaard licentie, deze is voor 1 exchange met alle strategieën en de CryptoSight add-on. Bestel de licentie en geef bij het afrekenen de publieke API, die we opgeslagen hebben, door aan ons. Vul je email en de exchange waarvoor je API is. Geef alleen je publieke API door. We accepteren alleen betalingen in Bitcoin. Daarna kom je in het betaalvenster waar je de betaal instructies treft.

Nu zijn we aangekomen bij het punt waarvoor je de bot uiteindelijk gekocht hebt. Het automatisch traden! We gaan nu coins toevoegen waarmee jij wilt dat Gunbot gaat traden. Elke coin heeft een exchange ticker. Dit is meestal een 3 letterige afkorting,  zo is Litecoin afgekort als LTC, Etherium wordt ETH en Bitcoin is BTC. Je vult bijvoorbeeld in: BTC-LTC. Nu wordt er met jouw Bitcoin Litecoin gekocht en verkocht wanneer dit meer waard is geworden.

Om een pair toe te voegen klik je op settings en vervolgens links op trading pairs. Voer het pair in (bv: BTC-LTC) en kies de exchange en de strategie die je wilt gebruiken en klik op add. Herhaal dit proces voor elk pair dat je wilt toevoegen.

Als je alle pairs hebt toegevoegd klik je links boven op Start bot core en Gunbot zal nu gaan beginnen met traden! Verwacht niet dat Gunbot direct aankopen zal doen, dit kan soms enkele minuten of uren duren afhankelijk van de gekozen strategie en instellingen.


Gunbot.nl Blog

Heb jij suggesties, tips of vragen die je graag behandeld wil zien in een volgende blog? We horen het graag! Neem even contact met ons op en dan gaan we ons best doen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Support bot: