Gunthy coin

Het is alweer even geleden sinds de laatste nieuws update dus het werd er wel weer eens tijd voor! Recent is Bitmex V12 gelanceerd en daarmee ook het inmiddels welbekende Gunthy coin. Vanaf heden hebben we ook een nieuwe betalingsmethode voor het aanschaffen van Gunbot producten.

Gunthy coin en wallet

Er zijn al de nodige vragen over gesteld maar nog voor niet iedereen is het geheel duidelijk dus we willen dit graag even ophelderen. Met de release van V12 is Gunthy coin ook gelanceerd (Tot nu toe alleen nog te verhandelen op idax.pro maar er komen meer exchanges aan). Voor elke licentie die je hebt krijg je Gunthies ge-airdropped, 1000 stuks per geregistreerde API. Heb je dus een Ultimate licentie en maar 2 exchanges geactiveerd? Dan ontvang je ook maar 2000 Gunthies. Tot op heden gaan deze airdrops nog handmatig, je zult ze dus niet direct ontvangen maar zodra alles gestroomlijnd is achter de schermen zal ook dit geautomatiseerd gaan worden.

De Gunthies die je krijgt ge-airdropped moet je in je Gunthy wallet houden om Gunbot te kunnen blijven gebruiken. Besluit je ze dus te verkopen (of naar een andere wallet te verplaatsen) dan zal Gunbot dus ook niet meer werken! Op het moment van schrijven is dit nog niet het geval maar binnenkort ben je dus verplicht om 1000 Gunthies per API in je wallet te houden.

Het aanmaken van een Gunthy wallet is simpel, het is namelijk een ERC-20 token en staat dus op de Ethereum blockchain. Hoe je een wallet aanmaakt is basis crypto kennis en zullen we verder niet behandelen maar je kan hier wat meer info lezen: Githhub WIKI.

Op de settings pagina in Gunbot vind je een kopje Gunthy Wallet, hier kan je je Gunthy wallet adres invoeren en veranderen. Het is nu ook mogelijk om master API aan te passen. Dit doe je op de Exchanges pagina in het settings menu., scroll daar naar beneden en voer de nieuwe API en Secret in en klik op Update Master Key. Jouw nieuwe master key wordt nu automatisch geactiveerd en geupdate in de blockchain. Je kan alleen je API aanpassen binnen dezelfde exchange, het is niet meer mogelijk om je licentie over te zetten van bijvoorbeeld Binance naar Poloniex, ook niet meer via ons!

Meer info over Gunthy coin? Lees hier de whitepaper

Nieuwe betalingsmethode

Er is wat veranderd qua betaling van Gunbot producten, je rekent namelijk niet meer direct af bij ons maar wat er gaat gebeuren is dat je bij de aanschaf van een product Gunthy coins gaat kopen die je vervolgens recht geven op een licentie. Je wordt via onze site doorgestuurd naar een externe link, bijvoorbeeld voor een Standard licentie ziet die er zo uit:

https://otc.gunthy.org/gunbot_nl/standard

Hier voer je jouw Gunthy wallet adres in (een nieuwe of je huidige), je email adres en je kiest de exchange(s) en voer de API in. Weet je wel de exchange maar nog niet de API? Voer dan 12345 in als API en deze kan je dan later updaten naar een echte API zoals net beschreven is. Als je vervolgens klikt op Place order dan kom je op de volgende pagina waar je een overzicht te zien krijgt, klik op Submit Order om de bestelling te plaatsen. Je hebt nu 45 minuten de tijd om het bedrag in BTC over te maken naar het weergegeven adres. Zodra er 1 bevestiging is in het Bitcoin netwerk van jou transactie wordt automatisch je Gunbot licentie geactiveerd en ontvang je de bijbehorende Gunthy coins in je wallet.