Reversal Trading

Reversal trading (RT) is een techniek van Gunbot om winstgevend te blijven traden wanneer de prijs in een downtrend zit nadat Gunbot een aankoop heeft gedaan. Het principe is als volgt: Gunbot gebruikt de hoeveelheid BTC (of andere basis munt) die reeds is geinvesteerd om meer altcoin te verzamelen zolang de prijs zakt. Wanneer de prijs uiteindelijk stijgt zal totale hoeveelheid voor een lager bedrag met winst verkocht kunnen worden. Met de trading fees van de exchange is ook rekening gehouden.

reversal-trading-simplified

Hoe werkt het

Gunbot start met reversal trading wanneer de huidige prijs een ingesteld percentage lagers is als de gemiddelde aankoop prijs, hiervoor wordt de nieuwe parameter RT_SELL_BUYDOWN gebruikt. De oorspronkelijke bag wordt verkocht voor BTC of andere basis munt en deze hoeveelheid BTC wordt gereserveerd om bij een lagere koers weer terug te kopen. Als de prijs een ingesteld percentage zakt (RT_BUY_BUYDOWN) dan wordt de altcoin opnieuw gekocht. Je hebt nu meer van dezelfde altcoin als sinds de eerste aankoop en de aankoop prijs ligt ook lager.

Dit proces blijft zich herhalen zolang de prijs van de altcoin blijft zakken, hierdoor verzamel je steeds meer altcoin zonder meer BTC te investeren. Zodra de prijs weer stijgt zal de normale verkoop strategie gebruikt worden om met winst te verkopen. In het geval dat de prijs weer gaat stijgen voordat RT_BUY_BUYDOWN bereikt is zal voor de oorspronkelijke prijs weer worden gekocht en gaat de normale verkoop strategie weer in werking.

Optioneel is de AIRDROP functie, hiermee kan je verzamelde altcoin verkopen voor Bitcoin (of andere basis munt). Dit gebeurd wanneer het verschil tussen de oorspronkelijke bag en de huigige RT bag groter is als MIN_VOLUME_TO_SELL. Reversal trading gaat gewoon verder met de oorspronkelijke hoeveelheid BTC.

RT flowchart

reversal-trading-diagram_v7

Parameter Standaard waarde Omschrijving
RT_ENABLED false Waarde: true of false. Bij true, als de prijs zakt in werking treden en met de geinvesteerde hoeveelheid BTC meer altcoin verzamelen met een lager aankoop bedrag. Als double up ook geactiveerd is zal Reversal Trading starten als DU_CAP_COUNT bereikt is.
RT_GAIN 1 Waarde: numeriek – een percentage. Het aantal procent dat de prijs moet zakken onder de gemiddelde aankoop prijs voordat Reversal Trading start.
RT_BUY_LEVEL 2 Waarde: numeriek – een percentage. Het aantal procent dat de prijs moet zakken onder RT_SELL voordat opnieuw gekocht wordt.
RT_SELL_UP 0.1 Waarde: numeriek – een percentage boven de laatste koop prijs. Hiermee stel je een startpunt in waar RT_SELL begint met trailen. Werkt alleen als TM_RT_SELL in ingeschakeld.
RT_TREND_ENABLED false Waarde: true of false. Gebruik de trend voorspeller voor het plaatsen van een RT order. (ook TM_RT_BUY en SELL). Er worden alleen RT orders geplaatst als er een sterke trend is.
RT_MAXBAG_PROTECTION 10 Waarde: numeriek – een percentage. Hiermee stel je een maximaal verschil in tussen de gemiddelde aankoop prijs en de huidige prijs voor het starten van RT. Als het verschil groter is zal RT niet starten. Dit is een beveiliging voor het gebruik van RT op bags die al te ver gezakt zijn om RT effectief te laten werken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: