Stoch RSI

De Stoch RSI indicator is ontwikkeld omdat de gewone RSI soms niet goed bruikbaar is. Immers, wanneer de RSI tussen de 30 en de 70 zit worden er geen signalen geproduceerd. De Stoch RSI indicator is eigenlijk een indicator van een indicator want de Stochastic methode wordt direct toegepast op de RSI en niet op de prijs. De waarde van de Stoch RSI zit tussen de 0 en de 1, waarbij dezelfde methode wordt gebruikt om deze af te lezen als bij RSI. Bevind de Stoch RSI zich onder de 0.20 dan is die oversold en dat betekend dus een koop signaal, 0.80 en hoger is overbought en derhalve een verkoop signaal. De Stoch RSI is een stuk gevoeliger als de gewone RSI, er worden dus veel meer koop en verkoop signalen geproduceerd.

In het voorbeeld hieronder worden de oversold gebieden aangegeven

Hoe gebruik je Stoch RSI in Gunbot?

Binnen Gunbot wordt Stoch RSI enkel als bevestigende indicator gebruikt. Dit houdt in dat je bij een Gunbot strategie als extra bevestiging de Stoch RSI kan gebruiken om te bepalen of het een goed moment is om te kopen of verkopen. Er zijn hiervoor een aantal parameters om dit in te stellen. Je gebruikt deze indicator voor zowel koop als verkoop orders. Om deze indicator te gebruiken in Gunbot ga je naar Settings > Strategy configurator en dan selecteer je de strategie waarop je Stoch RSI wilt toepassen, vervolgens klik je op het tabblad Indicator zoals hier valt te zien:

Klik op Stoch RSI om de indicator te gebruiken, de button zal dan blauw worden. Nu verschijnen er een aantal parameters die je aan kan passen:

STOCHRSI_METHOD oscillator Hier stel je de methode in voor de Stoch RSI berekening, je kan kiezen uit oscillator of cross
STOCHRSI_BUY_LEVEL 0.2 Hier stel je het niveau in voor de Stoch RSI koop orders, dit moet een waarde zijn tusen 0 en 1.

Gebruik je oscillator dan word er alleen een koop order gepaatst als de Stoch RSI 0.2 of lager is.

Gebruik je cross dan word er alleen een koop order geplaatst als de Stoch RSI de 0.2 doorkruist.

STOCHRSI_SELL_LEVEL 0.8 Hier stel je het niveau in voor de Stoch RSI verkoop orders, dit moet een waarde zijn tusen 0 en 1.
Gebruik je oscillator dan word er alleen een verkoop order gepaatst als de Stoch RSI 0.8 of lager is.Gebruik je cross dan word er alleen een verkoop order geplaatst als de Stoch RSI de 0.8 doorkruist.
STOCHRSI_LENGTH 14 Hiermee stel je in hoeeel candlestick perioden gebruikt worden voor de Stoch RSI berekening.

Voor een overzicht van alle bevestigende indicatoren, klik hier.