Telegram instellingen

Als je wil dat Gunbot via Telegram een notificatie stuurt van elke geplaatste order dan moet je dat hier instellen. Voer de volgende stappen uit:

  1. Start een chat met @botfather op Telegram en sla jouw ‘bot token’ op. Maak een nieuwe bot door /newbot te typen en kies een naam en gebruikersnaam voor jou bot.
  2. Start een chat met @myidbot om jou Telegram ID te bekijken en sla dit ID op.
  3. In Gunbot, stel de Telegram notificaties in en voer jou token en ID in.
  4. Start een chat met de gebruikersnaam die je hebt gekozen in stap 1 en klik op start.
Parameter Standaard waarde Omschrijving
TELEGRAM_ENABLED true Waarde: true of false. Hiermee zet je de Telegram notificaties aan.
TELEGRAM_NICK Gunbot Waarde: naam – Elke trade melding op Telegram start met deze naam. Handig om aan te passen als je meerdere bots draaid.
TOKEN put_your_TOKEN_here Waarde: jouw Telegram bot token.
chat_id put_your_TELEGRAM_ID_here Waarde: De Telegram ID van jouw bot.
TG_PL_ONLY false Waarde: true of false. Optionele parameter. Met true krijg je alleen Telegram meldingen bij strategie verkoop orders.
TG_ORDER_TIMEOUT 0 Waarde: numeriek: tijd in seconden. Bij een waarde hoger als 0 krijg je via Telegram een melding van orders die Gunbot wil plaatsen. Je hebt dan het aantal ingestelde seconden de tijd om om aan te geven of Gunbot de order wel of niet mag uitvoeren. Als er na de verstreken tijd geen keuze is gemaakt zal de order sowieso uitgevoerd worden.
TG_TEST false Waarde: true of false. Gebruik true om te testen of de Telegram meldingen werken en alles dus goed is ingesteld. Zo lang true is ingevuld blijven de test meldingen komen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: